RGB

Kreatív Design Award

Az RGB – Kreatív Design Awardot hiánypótló és hagyományteremtő szándékkal indítjuk a Kreatív magazin szakmai profiljához illeszkedve. Úgy gondoljuk, számos tehetséges fiatal tervező, grafikus tevékenykedik a hazai színtéren, akiknek a kommunikációs, médiás és marketinges vonatkozású alkotásait eddig csak nemzetközi versenyeken volt lehetőségük megméretni.

Első alkalommal meghirdetett versenyünk célja tehát, hogy megtaláljuk és díjazzuk Magyarország legszebb, legigényesebben kivitelezett kommunikációs és marketingcélú, vagy a médiában alkalmazott designmegoldásait. Szeretnénk ráirányítani a figyelmet a vizuális minőség erejére és fontosságára a márkacélokat szolgáló designmegoldások körében, mint az arculatok, logók, borítók, layoutok, márkakitelepülések, vagy akár service design megoldások.

A Kreatívnak nem ez az első design tematikájú versenye, hiszen közületek sokan jól ismerik a Pakk Csomagolásdizájn-versenyt, valamint a vizuálisan minőségi médiatermékeket elismerő Mediadesign versenyünket, amelyeket nem megszüntetünk, hanem tematikájukat tudatosan visszük tovább az átfogóbb, több kreatív desing területet átfogó RGB égisze alatt.

Meghosszabbított nevezési határidő: 2019. szeptember 11. 

Pályázók köre

Az RGB Awardra pályázhat bármilyen Magyarországon bejegyzett cég, tervezőiroda, kommunikációs ügynökség, illetve grafikusi, tervezői tevékenységet folytató magánszemély. Pályázatot nyújthat be bármely magyarországi felsőoktatási intézmény hallgatója vagy hallgatói csoportja vagy felsőfokú tanulmányokat folytató diák vagy diákok csoportja.

Freelancerek és mikrovállalkozások

A versenyre a meghirdetett kedvezményes áron pályázhat minden számlaképes freelancer és olyan mikrovállalkozás, melynek éves árbevétele nem haladja meg a 20 millió forintot. Az így beérkező pályázatok esetében a megbízó ügyfeleket, ügynökségeket nem lehet társpályázóként feltüntetni.

Nevezési feltételek

Olyan munkákat várunk, amelyek 2017.07.01 és 2019.08.30. között kerültek a nyilvánosság elé Magyarországon. Termékek esetén a forgalomba kerülés, arculatok és médiatermékek esetén a publikálás, event design esetén az esemény megvalósulásának időpontja, service design megoldások esetén a szolgáltatás elindulásának vagy átalakításának az időpontja a mérvadó.

Nevezési díj

39 900 Ft + ÁFA/nevezés (bruttó 50 673 Ft), a harmadik nevezéstől 34 900 Ft + ÁFA/nevezés (bruttó 44 323 Ft).

Diák nevezés: 3 900 Ft + ÁFA/nevezés (bruttó 4953 Ft)

A nagy érdeklődésre való tekintettel: kedvezményes nevezési díj freelancerek és mikrovállalkozások részére: 10 000 Ft+Áfa (bruttó 12 700 Ft)

Díjazás

A beérkezett anyagokat szakértő zsűri bírálja el. A zsűrizés kétfordulós. Az első fordulóban minden zsűritag zárt, online rendszerben pontozza az alkotásokat 1-10-ig terjedő skálán (0 pont nem adható). A zsűritagok pontszámainak átlaga alapján a verseny kiírója határozza meg, hogy mely munkák kerülnek a döntőbe. Nem kerülhet döntősök közé a nevezések több mint 50 százaléka, valamint a 6.0 átlagpontszám alatti alkotás. Ha egy kategóriában egyik alkotás sem éri el a meghatározott pontszámot, a kiíró ott nem hirdet döntős listát. A második fordulóban a döntőbe jutott alkotások közül a zsűri személyesen választja ki a díjazottakat.

A zsűri Red, Green, Blue díjakat oszt ki, amelyek a hagyományos versenydíjak kategóriarendszerében sorrendben az arany, ezüst, bronz díjaknak felelnek meg. Ezen felül a zsűri kiválaszthatja fődíjként az Év Kreatív Design Megoldását, azaz a Black Pixel díjas munkát a Red díjjal jutalmazott alkotások közül. A zsűri továbbá dönthet úgy, hogy általa meghatározott szempontok alapján különdíjat adjon.

A verseny menete:

Nevezési határidő: 2019.08.30.
Meghosszabbított nevezési határidő: 2019.09.06.
Online zsűrizés: 2019.09.16-25.

Személyes zsűrizés: 2019.09.26. (service design) és 2019.09.27
Díjátadó: 2019.10.09.

 

Együttműködő partnereink:

 

 

Kapcsolat:

Mohai Fanni
mohai.fanni@pphmedia.hu
+3614304518